11 Aralık 2016 Pazar

Reyhan Kremalı Butternut Squash Cannelloni

Butternut Squash Cannelloni with Purple Basil Cream Sauce

butternut squash cannelloni



Butternut squash'ın tam türkçesi yok.Neden bilmiyorum ama balkabak familyasından özellikle bu tür dünyada en çok tüketilen tür. Bizde susak denilen süs için kullanılan kabak bu değil. Tatlı balkabağı deniyor bazı yerlerde ama daha sert ve etli olan bu tür yemek ve pürelerde daha çok kullanılıyor ve tadı da çok lezzetli.




Malzemeler:

6- 8 yaprak lazanya
400 gr ricotta( yada taze kahvaltılık lor)
1 kaşık tereyağ
2 adet soğan
70 ml şarap
1 tatlı kaşığı muskat
150 ml krema
4-5 dal reyhan
tuz&karabiber
zeytinyağı






Tatlı kabağınızı ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini kaşıkla çıkarın. Fırın tepsinize ortadan ikiye böldüğünüz soğan ile birlikte yerleştirin. Üzerlerine çok az eytinyağı gezdirin.Tuz ve biberini ekleyip 180 C'de yumuşayıncaya kadar pişirin.Pişen kabakların kabuklarını soyup çatalla ezin,pişen soğanları ve ricotta peynirini ekleyin. Tuz ve biberini ayarlayıp muskatı ekleyin.

Kaynayan tuzlu suda lazanya şeritlerini al dente pişirin. Kenara alıp kurulayın. Hazırladığınız harcı bolca doldurup 1.5 kat olacak şekilde sarın ve ısıya dayanıklı porselen yada cam kabınıza yanyana dizin





Tavanıza tereyağını ekleyip eritin. incecik küp şeklinde doğradığınız soğanları ekleyip pişirin. Şarabı ekleyip yarıya kadar çektirdikten sonra kremanızı ekleyip altını kapatın. Hazırladığınız sosu cannellonilerin üzerine dökün. Rende parmesanı üzerine serperek 180 C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Afiyet olsun
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder